Overleg over cao VVT weer vast gelopen: akkoord verder weg dan ooit

Array

Na de hervatte onderhandeling maandag is het overleg over de cao VVT (Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg) wederom stukgelopen. Tijdens het overleg bleek dat de werkgevers Actiz en BTN weer aansturen op het schrappen van de leeftijdsuren. De bonden willen echter niet over deze verslechtering praten.

De bonden houden vast aan de volgende eisen: koopkrachtbehoud á 1,5 procent, omvormen van leeftijdsuren, vrijwillig draaien van nachtdiensten voor 55-plussers, afspraken over scholing en werkgelegenheid, het harmoniseren van toeslagen voor onregelmatig werk en inconveniente uren, beperken flexibele contracten en afspraken over de positie van Kraamzorg. Vorige week hadden de werkgevers nog aangegeven toch weer ruimte voor onderhandelingen te zien. Mede ingegeven door de cao-afspraken in andere sectoren en de actie van werknemers op 19 mei.

Een cao-akkoord voor de 400.000 werknemers in verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorg is verder weg dan ooit. Bonden komen op 14 juni bijeen en gaan zich beraden op de vervolgstappen.

Recente artikelen