Dr. Sabine Geurts benoemd tot hoogleraar Arbeid, stress en herstel

Array

Mevrouw  dr. S.A.E. (Sabine) Geurts (Nijmegen, 1964) is per 1 juni 2010 benoemd tot hoogleraar Arbeid, stress en herstel aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Sabine Geurts is werkzaam bij de leerstoelgroep Arbeids- en Organisatiepsychologie en het Behavioural Science Institute van de Radboud Universiteit.

Sabine Geurts studeerde neuro- en revalidatiepsychologie en arbeids- en organisatiepsychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en behaalde beide masters cum laude. In 1994 promoveerde zij op onderzoek naar sociaal psychologische aspecten van ziekteverzuim. Na haar promotie werkte Sabine Geurts zes jaar als universitair docent aan de Radboud Universiteit, waarna zij in 2000 werd bevorderd tot universitair hoofddocent Arbeids- en organisatiepsychologie.

Van 2005 tot 2007 was zij gastdocent aan de North-West University, Potchefstroom, Zuid-Afrika. Sinds 2009 verzorgt zij lezingen en workshops aan de Universiteit van Sevilla, Spanje.

Expertise
Prof. Sabine Geurts doet onderzoek naar de relatie tussen arbeid, arbeidsgedrag en gezondheid. Haar expertise ligt op het gebied van werkbelasting, stress en herstel van werk. Zij bestudeert in haar onderzoek verschillende herstelsituaties (bijvoorbeeld  tijdens werk, vrije avonden, weekeinden en vakanties) en maakt daarbij gebruik van onder meer experimentele studies, langer lopende veldstudies, zelf-rapportages en stress-gerelateerde fysiologische metingen.
Geurts publiceerde de afgelopen jaren meer dan 70 artikelen en boekhoofdstukken, treedt op als reviewer voor diverse nationale en internationale tijdschriften en is als Consulting Editor verbonden aan het tijdschrift Work & Stress. Zij geeft onderwijs in de bachelor- en masteropleiding Psychologie en in de tweejarige research master Behavioural Science. Zij is medeoprichter en hoofd van de nieuwe mastervariant Arbeid, Organisatie en Gezondheid.

In de prijzen
In 2000 ontving Sabine Geurts een persoonlijke ASPASIA premie van de Nederlandse Organisatie van Wetenschappelijk Onderzoek voor de beste 20 procent vrouwelijke onderzoekers. Voor haar onderzoek naar de relatie tussen werk-privé conflicten en welbevinden ontving Geurts in 2006, samen met haar Finse collega’s Kinnunen en Mauno, de Work & Stress Top paper award.

Bron: RU

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen