EenVandaag besteedt vanavond aandacht aan het CCSVI onderzoek in het VU

Array

Nieuwe theorie over oorzaak MS onderzocht
Vanavond in EenVandaag aandacht voor het onderzoek van het VU Medisch Centrum naar een nieuwe theorie rond de oorzaak en behandeling van Multiple Sclerose.
Op 9 februari dit jaar besteedde EenVandaag al aandacht aan de nieuwe inzichten van Dr. Paolo Zamboni. Het VUmc MS Centrum Amsterdam start in december 2009 een onderzoek naar de relatie tussen MS en chronische cerebrospinale veneuze insufficientie (CCSVI). Het VUmc MS Centrum Amsterdam heeft wereldfaam als het gaat om onderzoek met allerlei nieuwe beeldvormende methoden.

Bij het nieuwe onderzoek is met een zogenaamde MRI-venografie gekeken worden naar de venen van mensen met MS en van controlepersonen. De venen zijn de bloedvaten die het bloed uit de hersenen afvoeren. De resultaten, die vandaag aan de deelnemer zijn gepresenteerd, zullen zonder twijfel belangrijke inzichten geven in het al dan niet aanwezig zijn van veneuze afwijkingen. Het dotteren van deze aders zou de ziekte tot stilstand kunnen brengen. Dit onderzoek is echter nog omstreden.
Zamboni’s theorie heeft veel ophef veroorzaakt bij patienten en artsen en veel patienten wijken al uit naar het buitenland om zich te laten testen en behandelen. Het MS Centrum van de VU presenteren vandaag de eerste officiele Nederlandse resultaten van dit onderzoek naar deze theorie.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen