Stad Holland meest gewaardeerde zorgverzekeraar onder intermediairs

0
196

Uit onderzoek van Bureau D&O onder 347 intermediairs blijkt dat Stad Holland de meest gewaardeerde zorgverzekeraar is. Verder komt uit het onderzoek naar voren dat deze intermediairs verwachten dat het aantal clienten dat bij hen een zorgverzekering sluit, dit jaar zal stijgen.

In het onderzoek is de waardering van het intermediair onderzocht voor Avéro Achmea, CZ, Delta Lloyd, Fortis/De Amersfoortse, De Goudse, Menzis, ONVZ, Stad Holland en Turien. Aan de respondenten is gevraagd de mate van tevredenheid aan te geven van de drie belangrijkste zorgverzekeraars waarmee men samenwerkt. Stad Holland krijgt hierbij met 8,1 de hoogste waardering, gevolgd door ONVZ met 7,6 en CZ met 7,4.
Bij 44% van de respondenten is het percentage ziektekostenverzekeringen in 2009 gestegen ten opzichte van 2010. Bij 49% is het aantal ziektekostenverzekeringen gelijk gebleven. In 7% is het aantal ziektekostenverzekeringen in 2009 gedaald ten opzichte van 2008. In totaal 46% van de respondenten verwacht dat het aantal ziektekostenverzekeringen in 2011 binnen de eigen portefeuille zal stijgen ten opzichte van 2010. Verder verwacht 48% een stabilisatie en 6% een daling.

Bron: AssurantieMagazine