Woon -en Werkhuis Rotterdam voor autistische jongeren locatie Charis in Oud-Beijerland gesloten

Array

Op advies van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de minister van VWS een aanwijzing gegeven aan de Stichting Woon -en Werkhuis Rotterdam, over locatie Charis in Oud-Beijerland. De minister heeft de stichting gelast om uiterlijk over een week bij die locatie het leveren van zorg te staken.

Charis is een woning voor acht jong volwassen clienten met een autistische stoornis. Daarnaast heeft een deel van deze clienten een licht verstandelijke beperking. De inspectie vindt dat de kwaliteit van de zorg ernstig tekort schiet.

Tijdens een inspectiebezoek van 26 april 2010 constateerde de inspectie onder meer dat de stichting niet genoeg deskundig personeel in dienst heeft en de inbedding van (goede) gedragsdeskundige expertise onvoldoende heeft geregeld. Verder is medezeggenschap voor de clienten niet goed geregeld. Er is niet voor iedere client een vastgesteld zorgplan dat in overleg met de client en/of diens vertegenwoordiger tot stand is gekomen.

Ook bij eerdere inspectiebezoeken in 2005, 2006, 2007 en 2008 heeft de inspectie al een deel deze tekortkomingen geconstateerd. Dat heeft al eerder geleid tot een aanwijzing van de minister aan de stichting in 2008. Een aanwijzing is een formeel besluit waarin de minister aangeeft welke maatregelen een instelling binnen een vastgestelde termijn moet nemen om te voldoen aan verantwoorde zorg.

Bron: IGZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen