Debuutroman Jeanette Peters: “Onthaasten met een glimlach”

Array

In 52 thema’s verleid tot een glimlach en een moment van bezinning
Spiritboek is een uitgeverij van boeken op het vlak van bezinning, maatschappelijke betrokkenheid en spiritualiteit. In “Wie bezielt mij. Het alledaagse bespiegeld”, haar nieuwste boek, richt de auteur Jeanette Peters zich op hen die willen onthaasten. Maar ook op hen die zich willen laten raken door de essentie uit één van de 52 verhalen. In het bijzonder mag haar boek zijn weg vinden naar verpleeghuizen, rusthuizen, de thuiszorg, (psychiatrische) zorginstellingen en andere plekken waar het boek door voorlezen, voordrachten en als deel van een activiteitendag, bij mensen de tongen los kan maken en een sprankje licht kan brengen.

Fragment uit het boek
Ik dacht te weten wat liefde was
Op mijn zeventiende hoefde niemand mij te vertellen wat ware liefde was. Dat wist ik wel, vond ik zelf. Ik had daar heel concrete ideeen over, allemaal even romantisch. Dus toen hij aan kwam rijden, mijn ridder op zijn fiets, dacht ik extatisch: `Hij?, voor eeuwig?, dat kan toch niet waar zijn!’ Het was ook niet waar, maar dat wist ik nog niet. Vanaf dat moment sprak ik alleen nog maar over `ons’ en `wij’ en `samen’ en wilde hem voorgoed dicht bij me hebben. Vooral hebben. Bezitten. Wilde dat hij helemaal van mij was, zoals ik van hem. ‘Omdat ik zoveel van je hou’, zei ik en dacht echt dat het zo was. Wanneer hij met een ander meisje praatte of danste werd ik al jaloers, want waarom had hij niet genoeg aan mij? Zelfs zijn interesses voor zijn hobby, hond, vrienden wilde ik persé delen, omdat zijn aandacht anders niet bij mij zou zijn.

Liefde, bleef ik het hardnekkig noemen. Natuurlijk liep het niet goed af met mijn prins en mij.
In onze jeugdige overmoed hadden we geen rekening gehouden met het onbegrip, de verveling, de twijfel, die soms toeslaan. We gingen voorwaarden en conclusies verbinden aan onze eeuwige liefde. `Als je dit doet, hou ik van je, maar als je dat doet, niet.’ Wanneer je geen rekening houdt met dat soort zaken komt er gedonder van. Nou, dat kwam er dus ook! Onze belangen begonnen te botsen, de hemelbestormende verliefdheid ging roemloos ten onder en mijn prins reed uit mijn leven weg op dezelfde fiets als waarmee hij gekomen was. (…)

Even voorstellen
Mijn naam is Jeanette Peters. Met mijn pedagogische en sociaalagogische achtergrond werkte ik als consultant in het bedrijfsleven en gaf ik trainingen sociale en communicatieve vaardigheden aan managers. Daarnaast gaf ik op het Han Fortmann centrum in Nijmegen de cursussen `Spiritualiteit in het dagelijkse leven’ en `Ontwikkel je intuïtie, de kracht van je Zelf’.
Meer informatie over mij vindt u op www.jeanettespirit.nl
Wie bezielt mij
Wie bezielt mij
J. Peters & Peters, Jeanette

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen