Waarborgfonds moet ziekenhuisbouw vlottrekken

Array

Het Waarborgfonds voor ziekenhuizen kan met hypothecaire garanties de stokkende nieuwbouw vlottrekken. Dat zei Pieter Opperman van de Bank Nederlandse Gemeenten tijdens een zorgseminar van PPS Netwerk.

Ziekenhuizen, zorgverzekeraars en banken houden elkaar nu in een wurggreep. BNG is veel strenger geworden bij het verstrekken van leningen. “Vroeger letten we vooral op toestemming van het College Ziekenhuisbouw en was de rest bijzaak. Nu stellen we harde eisen aan solvabiliteit, kwaliteit van het management en een sluitende business case. Complicerend is dat je bij een ziekenhuis geen garanties hebt op cashflow, ook niet bij goed presteren.” Het Waarborgfonds zou verlichting kunnen brengen door garant te staan voor leningen. Opperman juicht verder de handreiking van het ministerie van Financien toe om te praten over btw-constructies.

Bron: Cobouw

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen