NU’91 kan niet aan tafel gaan na cao VVT bod werkgevers

Array

NU’91 kan niet aan tafel gaan na cao VVT bod werkgevers en moet wel thuisblijven.
Dinsdag 29 juni is een poging door vakbonden om de gestrande onderhandelingen voor een nieuwe cao VVT (Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg) vlot te trekken op niets uitgelopen. In essentie betekent het gedane voorstel van ActiZ en BTN een behoorlijke verslechtering ten opzichte van de huidige cao.

Het in een persbericht d.d. 29 juni van ActiZ en BTN gepresenteerde cao aanbod, waaronder een loonsverbetering gericht op koopkrachtbehoud, een levensfasebudget en een scholingsbudget lijkt op het eerste oog alleszins redelijk. Maar, werkgevers blijven aandringen op het aanpassen van (lees slechtere) belangrijke arbeidsvoorwaarden. Alleen door bestaande regelingen te laten vervallen, willen de werkgevers met een totaalbod komen.

De belangrijke arbeidsvoorwaarden waarover onenigheid bestaat zijn: leeftijdsdagen, vrijstelling van diensten voor medewerkers van 55 jaar of ouder en de toeslag voor onregelmatig werk en inconveniente uren. Voor werknemers in de zorg zijn dit essentiele en broodnodige punten. NU’91 heeft samen met de ander bonden al meerdere malen voorgesteld om deze onderwerpen daarom buiten de huidige onderhandelingen te laten. Deze kunnen beter los van de cao onderhandelingen besproken worden.

Ook Ellie van Soelen, cao-onderhandelaar NU’91, benadrukt het belang voor branche, de werknemers en de clienten om te komen tot een snelle totstandkoming van de cao en wil graag rust creeren op het arbeidsfront met de cao. Maar dat kan alleen als werkgevers ermee instemmen dat de bestaande arbeidsvoorwaarden niet worden afgebroken. Alleen dan kunnen we aan tafel gaan om te spreken over een waarde(n)volle cao voor de VVT sector.

NU’91 is de grootste beroepsorganisatie van verpleegkundigen en verzorgenden in Nederland. De organisatie behartigt de beroepsinhoudelijke en beroepsvoorwaardelijke belangen van 24.000 gezondheidszorgers.

Bron: NU’91

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen