KNO-arts ontwikkelt podcasts voor studenten geneeskunde

Array

Onderwijs om mee te nemen
KNO-arts dr. Jochen Bretschneider heeft met zijn voorstel ‘Onderwijs om mee te nemen’ een kleine 10.000 euro verdiend via de Innovatieregeling van SURFnet. Hiermee gaat hij 15 podcasts maken over medische onderwerpen voor co-assistenten van VUmc.

Bij co-assistenten is de leerdruk en tijdsdruk hoog en is er behoefte aan instructie. Begeleidende artsen hebben daar niet altijd tijd voor en dus kwam Bretschneider op het idee om die instructie op een andere manier aan te bieden.
Voor het Instituut voor Onderwijs en Opleiden (IOO) worden in totaal 15 podcasts geproduceerd en gratis aangeboden via Itunes, zodat deze afgespeeld kunnen worden op de Iphone, Ipod maar ook op elke computer of laptop. De podcasts zijn bedoeld als aanvulling op het klinisch onderwijs en lesstof uit de boeken en colleges. Ons doel is om een VUmc brede en uitbreidbare podcastbibliotheek in iTunes voor geneeskundestudenten VUmc te maken die openbaar is en beschikbaar voor andere geïnteresseerden.” Voorbeelden zijn te vinden in de iTunes Store, geef “KNO VUmc” in het zoekveld in.
Bretschneider: “We hebben nu twee podcastsalbums voor KNO gemaakt: Clinical essentials en Off beat ORL specifiek over KNO. Studenten hebben behoefte aan informatie over klinische onderwerpen, zoals een diagnose, therapie of chirurgische ingreep.

Bron: VUmc

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen