Morgen stemt Senaat over de moties Dupuis, Tan en Slagter-Roukema over L-EPD

Dinsdag 6 juli beslist de Eerste Kamer over het Landelijke Elektronisch Patientendossier (L-EPD). Er staan drie moties op de agenda die de ontwikkeling van een landelijk schakelpunt van regionale medische uitwisseling kunnen remmen of, zoals minister Klink wil, voort laten voortgaan Eerst zou de Senaat vandaag, 29 juni, stemmen over drie EPD-moties, die werden ineens uitgesteld.Reden was dat minister Klink ineen brief aan de Eerste Kamer aangaf geen wetgeving nodig te hebben om het EPD verder op te tuigen.

Artsen- en apothekers-organisaties hebben de Eerste Kamer gevraagd niet in de weg te gaan staan. Zij mikken op doorgaan en verbeteren. De stemming staat voor half drie op de agenda. 

14.30 – 15.00 uur stemmingen

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen