Eén miljoen subsidie voor betere en efficiëntere nachtzorg

Brainport Health Innovation ontvangt van Provincie Noord-Brabant een miljoen euro subsidie vanuit het programma Slimme Zorg. Het geld is bestemd voor het, door inzet van techniek, beter en efficienter organiseren van de nachtzorg in de regio’s Eindhoven en de Kempen. Het gaat om het project Zorgcirkels! van Brainport Health Innovation. Alle nachtelijke oproepen in een wijk of dorp komen straks binnen bij een geavanceerde zorgcentrale die het mogelijk maakt dat telkens de dichtstbijzijnde hulpverlener wordt ingeschakeld van één van de zorgaanbieders die in het gebied actief zijn.

Tal van zorgaanbieders en kennisinstellingen uit Zuidoost-Brabant nemen aan het project deel. Samen bieden ze zo het hoofd aan een toenemende zorgvraag, een teruglopend personeelsaanbod en aan de verwachte bezuinigingen in de gezondheidzorg.  De projectdeelnemers is er veel aan gelegen de kwaliteit van de zorg overeind te houden en mensen de mogelijkheid te bieden om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen, ook als zij behoefte hebben aan extra ondersteuning of toezicht. Het gezamenlijk organiseren van de nachtzorg verlaagt bovendien de kosten voor de individuele organisaties.

Het samenwerkingsverband bestaat uit Lunet Zorg, RSZK, St. Joris, SVVE de Archipel, Valkenhof, Vitalis-Zorggroep, Zuidzorg, Holland Innovative, Fontys, ROC Eindhoven, SRE, Zorgbelang Brabant en Brainport Health Innovation.
­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen