Oranjekoorts pandemie weer voorbij

Array

In de Nederland heerste een pandemie van Oranjekoorts. Het is een voetbalkoorts die overdraagbaar en zeer besmettelijk is, De koorts wordt vooral door multimediale middelen overgedragen. Het is een typische aandoening die vrijwel alléén bij Nederlanders voorkomt. Het maakt overigens niet uit of die Nederlanders in Nederland wonen of daarbuiten. Elke Nederlander die er een beetje gevoelig voor is kan er door getroffen worden. Maar na het verliezen van de finale is in een klap de koorts weer over.

Deze aandoening treedt bij voorkeur op in de zomermaanden en vooral tijdens grote sportevenementen.Dit jaar heeft uitermate ernstige vorm van Oranjekoorts veel slachtoffers gemaakt en heeft inmiddels epidemische vormen aangenomen.

In korte tijd zijn al veel Nederlanders erdoor getroffen. Geen tv bij de hand wel internet? Hier de livestream

Verschijnselen:

  • nervositeit
  • regelmatige uitbarstingen van gezang, geroep of gekrijs
  • neiging tot springen en dansen
  • hysterische uitbarstingen
  • Pseudo-manie aanvallen met de behoefte je in het oranje te verkleden, tot extreme behoefte als persoon op te gaan in de outfit van de Nederlandse Leeuw
  • bewustzijnsvernauwing
  • euforie bij winst

Behandeling
Er is geen goede behandeling tegen Oranjekoorts. De aandoening gaat altijd weer vanzelf over en wordt direct gecoupeerd door de uitschakeling van het Oranje-elftal tijdens een kampioenschap of door verlies van een finale.

Complicaties

  • Openbare dronkenschap
  • Lawaaidoofheid als gevolg van teveel getoeter
  • Gokverslaving door de vele voetbalpools
  • chronische twijfel aan de prestaties van het Nederlands elftal
  • depressie omdat Nederland wéér geen kampioen geworden is.

Bron: Ziektebeeld

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen