Amerikanen zetten grote sprong voorwaarts op weg naar een Aidsvaccin

0
178

Amerikaanse wetenschappers hebben een grote stap voorwaarts gezet in de zoektocht naar een vaccin tegen Aids. Ze slaagden er in een antilichaam te identificeren dat 91% van het HIV-virus neutraliseert. Nooit eerder werd zo’n krachtig antilichaam ontdekt.  Samen met nog twee andere krachtige antilichamen, werd dit antilichaam ontdekt bij een 60-jarige homo die bekend staat als Donor 45. De kunst bestaat er nu voor wetenschappers in om een nieuw vaccin of een andere methode te ontwikkelen waardoor eender wie die antilichamen kan aanmaken.

‘We hebben nog even werk’, zegt de directeur van het Vaccine Research Center at the National Institute of Allergy and Infectious Diseases. Een andere wetenschapper noemde de ontdekking een onderdeel van een ‘renaissance’ in het HIV-onderzoek. De ziekte houdt wereldwijd zo’n 33 miljoen mensen in haar greep. De aankondiging van de ontdekking komt zo’n 10 dagen vòòr de start van een belagrijke Aidsconferentie in Wenen.

Bron: HIVnet.org

Vorig artikelEerste hulp bij insectenbeten
Volgend artikelRenovatie verpleegafdelingen K1 en K2 UMCG
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.