Cicero Zorggroep kiest voor integraal zorginformatiesysteem van Qurius

Webversie Elektronisch Clienten Dossier staat op de agenda
Cicero Zorggroep, een organisatie voor verpleging, verzorging en thuiszorg in Zuid-Limburg, heeft onlangs gekozen voor de levering en implementatie van Q-Zorg: het op Microsoft Dynamics NAV gebaseerde zorginformatiesysteem van Qurius. Met deze opdracht heeft de zorginstelling de eerste stap gezet richting een integraal IT-platform voor al haar zorg- en ondersteunende processen. Op korte termijn gaat Cicero Zorggroep met de webversie van het Elektronisch Clienten Dossier (ECD) werken. Dit ECD is speciaal bedoeld voor zorgverleners ?aan het bed?, die er alle relevante clientgegevens elektronisch in kunnen vastleggen en bijhouden.
De eerste stap betreft de implementatie van de client- en productieadministratie en de financiele functionaliteit van Q-Zorg. De doelstelling is om voor 1 januari 2011 live te zijn. Op korte termijn is het de bedoeling om gestalte te geven aan diverse vervolgtrajecten, waaronder het Elektronisch Clienten Dossier, dienstroosterplanning en extramurale zorgplanning. Cicero wil hierbij met de webversie van het ECD starten, waarmee zorgverleners op eenvoudige wijze van relevante informatie worden voorzien.
IJsbrand Schouten, lid Raad van Bestuur Cicero Zorggroep: ?Cicero was op zoek naar een gebruiksvriendelijke oplossing voor haar medewerkers. Met de webversie van het ECD kunnen onze zorgverleners eenvoudig gegevens raadplegen en elektronisch vastleggen, zoals het zorgleefplan, de dagplanning en de overdracht. Het is een webportal in Q-Zorg die alleen de meest actuele informatie toont. Met Q-Zorg halen wij een integraal informatiesysteem in huis, waarmee wij een einde maken aan onze bestaande eilandautomatisering. Door meer gebruikers c.q. zorgverleners te laten werken op één centrale database zal een hogere mate van efficiency worden bereikt, die de kwaliteit van de zorg ten goede komt.?


Recente artikelen