Belgisch Limburg koppelt registratie orgaandonatie aan uitreiking identiteitskaart

Elke Limburger die een nieuwe identiteitskaart afhaalt, krijgt voortaan een registratiedocument mee om orgaandonor te worden. Dat is beslist na succesvolle proefprojecten in Hasselt en Lommel, zo meldt gedeputeerde van Welzijn en Gezondheid Erika Thijs vandaag. Dankzij het proefproject “kende Hasselt een stijging van zes naar zestien registraties per maand en ging in Lommel het aantal registraties acht keer hoger”, zegt Thijs. “Het systeem wordt nu voor een jaar gratis in alle Limburgse steden en gemeenten aangeboden.”

De gedeputeerde legt nog uit dat volgens de Belgische wet iedereen orgaandonor is, maar dat mensen verzet kunnen aantekenen. “Bij overlijden kan de naaste familie donatie ook verhinderen en dat gebeurt in 20 procent van de gevallen.”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen