Eerste Hulp Bij Uitloting op VU-campus

0
289

Uitgelote studenten geneeskunde wordt alternatief geboden
Scholieren die geneeskunde willen studeren, wéten dat ze veel kans maken om te worden uitgeloot. Dit jaar zelfs een record aantal studenten. Het is vaak moeilijk een alternatief te kiezen dat aansluit bij hun wensen en interesses. Ze móeten kiezen als ze zijn uitgeloot, maar hebben weinig tijd. Daarom biedt de Vrije Universiteit Amsterdam als enige in Nederland Eerste Hulp Bij Uitloting voor de ruim 4.000 uitgelote geneeskundestudenten. Opleidingen die voor deze studiekiezers interessant kunnen zijn, organiseren dinsdag 20 juli een uniek evenement waarbij makkelijk en snel zichtbaar wordt wat ze inhouden en wat de verschillen én overeenkomsten zijn met geneeskunde.
In de Foyer van het hoofdgebouw kunnen bezoekers tussen 13.00 en 16.00 uur informatie krijgen en praten met bijvoorbeeld een studieadviseur of een student die ook na uitloting voor die studie koos. Centrum voor Studie en Loopbaan is aanwezig voor het geven van studiekeuzetests en adviesgesprekken.

De opleidingen die aanwezig zijn: Bewegingswetenschappen, Biomedische wetenschappen, Biomedische wiskunde, Farmaceutische wetenschappen, Lifestyle Informatics, Gezondheidswetenschappen, Gezondheid en leven, Medische natuurwetenschappen, Pedagogische wetenschappen en Psychologie. Deze opleidingen hebben raakvlakken met geneeskunde en het gebeurt dat uitgelote geneeskundestudenten zo’n opleiding starten ‘bij gebrek aan beter’, maar hem vervolgens afronden omdat deze bij nader inzien erg goed bevalt.