Nieuw project in strijd tegen alcolholmisbruik regio Rijn- en Veenstreek

Array

Jongeren in de Rijn- en Veenstreek die door de politie worden betrapt op overmatig alcoholgebruik, worden voortaan doorverwezen naar het bureau Halt. De politie heeft daarvoor samen met Halt en Brijder Verslavingszorg plannen gemaakt.

Volgens de politie is het doorverwijzen naar bureau Halt effectiever dan het uitdelen van een bekeuring. ,,Deze maakt vaak geen indruk op jongeren, omdat ouders deze voor hen betalen.” Doorverwijzen naar Halt helpt vaak wel. Het kost de jongere immers vrije tijd en hij moet nadenken over de gevolgen van zijn gedrag. Jongeren die vanwege overmatig alcoholgebruik naar Halt worden doorgestuurd krijgen een gesprek en moeten deelnemen aan een project bij Brijder Verslavingszorg. In sommige gevallen moeten ze een werkopdracht vervullen en door hen aangerichte schade vergoeden. De politie kiest voor deze aanpak na een vergelijkbare en succesvolle pilot in Katwijk.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen