Overgewicht al te voorspellen op 9-jarige leeftijd

Overgewicht kan al op 9-jarige leeftijd voorspeld worden. Dat blijkt uit een onderzoek dat onlangs gepresenteerd werd op het International Congress on Obesity. Ook kan op deze leeftijd al worden voorspeld of kinderen last gaan krijgen van hartfalen en diabetes.  In totaal namen meer dan 100 gezonde kinderen in de leeftijd van zeven tot negen jaar deel aan het onderzoek. Uit het onderzoek kwam naar voren dat het metabool syndroom al vroeg te voorspellen is bij kinderen.

Het metabool syndroom
Het metabool syndroom is een combinatie van vier aandoeningen: hoge bloeddruk, suikerziekte, verhoogd cholesterol en overgewicht. Het metaboolsyndroom ontwikkelt zich al in de kinderjaren. Iemand met het metabool syndroom heeft twee keer zoveel kans op hart- en vaatziekten en vijf keer zoveel kans op diabetes type 2.

Het is voor het eerst dat het metabool syndroom al op 9-jarige leeftijd kan worden voorspeld.

Overgewicht en kinderen
Overgewicht komt veel voor bij kinderen. Maar liefst één op de drie kinderen beweegt te weinig. Ouders hebben een grote invloed op de verkeerde eet- en leefgewoonte van hun kinderen. Een structurele aanpassing van voeding en bewegingspatroon is de enige uitkomst. Lees het artikel ‘Kinderen met overgewicht’ voor manieren om samen met je kind het gewichtsprobleem aan te pakken.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen