LHV en NHG adviseren Kabinetsinformateurs Rosenthal en Wallage te investeren in huisartsenzorg

Door te investeren in huisartsenzorg, besparen we op de gehele zorg, met behoud van kwaliteit.
De Landelijke Huisartsen Vereniging en Het Nederlands Huisartsen Genootschap hebben deze week een gezamenlijke brief gestuurd aan de beide Kabinetsinformateurs Rosenthal en Wallage. Beide verenigingen geven de informateurs de volgende boodschap mee: door te investeren in huisartsenzorg besparen we op de gehele zorg met behoud van kwaliteit.

De informateurs en onderhandelaars van VVD, PvdA, D66 en Groen Links staan voor een moeilijke klus. Zij moeten in deze formatieperiode lastige en scherpe keuzes maken. Ook in de zorg zijn scherpe keuzes nodig, om de stijgende kosten te beheersen. Want de Nederlandse samenleving groeit en vergrijst in hoog tempo.

Daarom pleiten LHV en NHG voor het volgende:

  1. Benut ten volle de rol van de huisarts als poortwachter in de zorg.
  2. Investeer in zorg in de buurt.
  3. Laat de voordelen van transparantie niet omslaan in de nadelen van administratieve lasten.
  4. Stimuleer samenwerking in plaats van concurrentie tussen huisartsen.

De gezamenlijke brief is ook gestuurd aan alle fractievoorzitters en woordvoerders zorg in de Tweede Kamer.

Brief LHV en NHG aan de informateur (pdf)

Toelichting standpunt LHV en NHG (pdf)

Bron: LHV & NHG

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Relevante artikelen

Behandeling migraine door huisarts steeds doelmatiger

Eerstelijn Pijn - 25 februari , 2016 - 12:25