Taskforces aan de slag met Life Sciences Park in Oss

Array

Tweede taskforces zijn van start gegaan. Onder leiding van de provincie Noord Brabant, is een taskforce werkgelegenheid opgestart die zich primair richt op de werkgelegenheid. Deze taskforce Werkgelegenheid richt zich op het begeleiden van personeel naar werk, al dan niet via overheidsregelingen (korte termijn), en verkent hoe in de toekomst de uitstroom van kennis/personeel beperkt kan worden (lange termijn).

Daarnaast zit MSD met de overheid aan tafel om te kijken of er een Life Sciences Park in Oss kan worden opgericht. Er is een bestuurlijke taskforce opgericht die zich vanuit bestuurlijk oogpunt gaat bezighouden met de mogelijkheden van een Life Sciences Park in Oss. Deze taskforce zit niet met de vakbonden aan tafel die hebben  inmiddels zelf ook al een taskforce werkgelegenheid opgericht.  Gistereb heeft de bestuurlijke taskforce voor het eerst vergaderd in Oss. Belangrijkste doelen van de taskforce zijn het opstellen van een business plan en het aantrekken van activiteiten voor een Life Sciences Park in Oss. Het business plan zal naar verwachting in december 2010 gereed zijn.

De taskforce wordt geleid door Hans Kortlever, senior vice president en regionaal directeur voor Midden-Europa, die ook verantwoordelijk is voor het banenverlies in Oss. In de tasforce zitten ook  vertegenwoordigers van de ministeries van Economische Zaken en Volksgezondheid Welzijn en Sport, de provincie Noord Brabant, de BOM (Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij), de gemeente Oss en Roland Berger Strategy Consultants. De mogelijkheid tot het opzetten van een Life Sciences Park Oss op een deel van de huidige locatie van MSD in Oss, in één of meerdere samenwerkingsverbanden, wordt nu door de taskforce verder onderzocht en uitgewerkt in een business plan. Het initiatief voor een Life Sciences Park zou moeten leiden tot het behoud van een deel van de hoogwaardige werkgelegenheid en unieke kennis voor de regio en voor Nederland. De bedoeling is dat er op het park nieuwe innovatieve bedrijvigheid ontstaat in kleine en wellicht grotere zelfstandige bedrijven. Het is voor de werkgelegenheid van groot belang dat ook de overheid  participeert in een dergelijk plan. Universiteiten, science parks, diverse brancheorganisaties en fondsen hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn in het initiatief. MSD meldt bereid te zijn  een substantiele investering te doen in het opzetten van een Life Sciences Park Oss.

Er komt een informatieloket van de taskforce waar MSD medewerkers en externe partijen hun ideeen en plannen voor activiteiten kunnen indienen. Na de zomer zal nadere informatie volgen over de precieze wijze waarop dit kan gebeuren. Uiteraard wordt de haalbaarheid van elk plan zorgvuldig getoetst door een daarvoor ingestelde commissie, die tevens zal aangeven hoe om te gaan met plannen die elkaar mogelijk bijten.

Samenstelling bestuurlijk taskforce Life Sciences Park:

Hans Kortlever                        -           Senior Vice President en Regionaal Directeur Midden-Europa

MSD

Benno van Dongen     -           Partner Roland Berger Strategy Consultants

Guido Landheer          -           Directeur Ondernemen Ministerie van Economische Zaken

Hugo Hurts                 -           Directeur Geneesmiddelen en Medische Technologie

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Jan Pelle                     -           Directeur Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij

Lily Jacobs                  -           Gedeputeerde Economie, Duurzaamheid en Arbeidsmarktbeleid

Provincie Noord-Brabant

Jan van Loon              -           Wethouder Economische Zaken Gemeente Oss

Over MSD

Het MSD van vandaag is wereldleider op het gebied van gezondheidszorg en werkt mee aan een gezonde wereld. MSD is een merknaam van Merck & Co., Inc., waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Whitehouse Station, in de Amerikaanse staat New Jersey. Met onze geneesmiddelen, vaccins, biologische therapieen, producten en diensten voor consumenten en dieren bieden we innovatieve behandelingen voor een betere gezondheid van mensen en dieren in meer dan 140 landen. We zijn actief betrokken bij een betere toegang tot de gezondheidszorg. Dat doen we met uitgebreid beleid, programma’s en samenwerkingsverbanden. MSD. Be well. Ga voor meer informatie naar www.msd.nl.



Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen