ViaSana werkt samen met diëtiste

Patienten met overgewicht hebben vaak te zwaar belaste gewrichten waardoor met name knieen, heupen en enkels sneller slijten. Orthopedisch specialisten zien daarom veel mensen met overgewicht tijdens het spreekuur. Voordat een operatie kan plaatsvinden wordt bij deze patientengroep bijna altijd een dieet geadviseerd omdat de kans op complicaties groter is. De orthopedisch specialisten van ViaSana willen deze patienten graag ondersteunen en zijn daarom een samenwerking aangegaan met dietiste Mariel Kranenbroek. Elke woensdagavond van 17.00 uur tot 20.00 uur houdt zij avondspreekuur in ViaSana.

Persoonlijke begeleiding
Als dietiste vindt Mariel het belangrijk dat het advies past bij de persoonlijke omstandigheden van de client. De aanpak is breed; naast voeding kijkt ze, samen met de client ook naar de leefgewoonten. Door de samenwerking kunnen patienten direct worden doorverwezen en krijgen ze handvatten aangereikt om ook na de operatie op een gezond gewicht te blijven.

Vergoeding door zorgverzekeraar
Wanneer de orthopedisch specialist een client doorverwijst naar een dietiste wordt deze behandeling net als de operaties van ViaSana vergoed door de zorgverzekeraar. Sinds 1 januari 2006 zijn namelijk vier uur dieetbehandeling in het basispakket opgenomen, dit zijn zes tot acht consulten. Patienten die aanvullend verzekerd zijn, kunnen voor meer uren in aanmerking komen.

Kliniek ViaSana
Kliniek ViaSana is gespecialiseerd in verzekerde orthopedische zorg. Dit zijn behandelingen aan het bewegingsapparaat zoals: schouder, heup- en knieprothesiologie, voorste kruisbandreconstructies en behandeling van rughernia’s. Patienten kunnen hier “de weg naar gezondheid” (in het latijn: via sana) op een snelle en aangename wijze afleggen. Dankzij de kleinschalige opzet van de kliniek kunnen zij rekenen op veel persoonlijke aandacht, kwaliteit en service.

Recente artikelen