JBZ krijgt nieuwste RFA-apparatuur

Array

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft als eerste in de wereld de nieuwste RFA-apparatuur (radio frequente ablatie) in huis. Bij RFA wordt tumorweefsel weggebrand met een naaldelektrode die wordt verwarmd tot minimaal 50 graden. De techniek wordt vooral ingezet bij levertumoren, maar ook steeds meer bij long, nier-, bot-, en mammatumoren.

Een operatie, eventueel aangevuld met radiotherapie en chemotherapie, is voor vrijwel alle tumoren de beste behandeling. RFA is vooral geschikt voor patienten waarbij een operatie te belastend is of teveel schade zou veroorzaken. De techniek wordt gebruikt voor genezing en is geschikt om bij ongeneeslijke aandoeningen het ziekteproces te vertragen of klachten te verminderen. De behandeling is veilig, minder belastend, duurt kort en kan onbeperkt worden herhaald. Of een patient in aanmerking komt voor deze nieuwe behandelmethode wordt bekeken door de behandeld specialist.
Door de nieuwste RFA apparatuur kan de arts de behandeling preciezer uitvoeren. Dat vergroot de kans op vernietiging van alle kankercellen en verkleint de kans op beschadigingen aan naastgelegen organen van de tumor. Ook kan de behandeling sneller worden uitgevoerd, omdat beter kan worden gemeten wanneer de juiste temperatuur van de naaldelektrode is bereikt.

Bron: JBZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen