‘Baas moet trucker helpen gezonder te leven’

Werkgevers moeten vrachtwagenchauffeurs helpen gezonder te leven, blijkt uit onderzoek van de Universiteit Utrecht.
Lange werkdagen, onregelmatige werktijden, veel zitten, eenzijdige voeding in wegrestaurants. Voor truckers blijft weinig tijd over om te bewegen. Rust wegrestaurants uit met sportfaciliteiten, stellen onderzoekers van de Universiteit Utrecht. En zorg ervoor dat wegrestaurants meer gezonde producten verkopen.

Eerste stap
De onderzoekers vinden dat vakbond, branchevereniging en overheid een eerste stap moeten zetten. ‘Ze moeten kijken naar de ongezonde werkstructuur en de lange werktijden die toe te schrijven zijn aan het lage salaris en de aard van het transportwerk.

Een woordvoerder van Transport en Logistiek Nederland zegt de aangesloten ondernemers al aan te spreken op hun eigen verantwoordelijkheid inzake een gezondere levensstijl voor chauffeurs.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen