Merck en sanofi aventis benoemen Raul Kohan als CEO voor nieuwe Animal Health joint

Merck & Co., Inc. en sanofi-aventis hebben vandaag bekendgemaakt dat Raul E. Kohan zal worden benoemd tot CEO van hun beoogde joint venture in diergezondheid (Animal Health). Merck (buiten de VS en Canada bekend als MSD) en sanofi-aventis zijn van plan om Intervet/Schering-Plough Animal Health te combineren met Merial om zo een wereldwijd leidend bedrijf op het gebied van diergezondheid te vormen. Vandaag is ook bekendgemaakt dat de nieuwe joint venture Merial-Intervet zal heten.  Raul Kohan is momenteel President van Intervet/Schering-Plough Animal Health, van Merck.

De bedrijven Merck en sanofi-aventis hebben bekendgemaakt dat Raul Kohan zal worden benoemd tot CEO van hun beoogde joint venture in diergezondheid. Merck en sanofi-aventis zijn van plan om Intervet/Schering-Plough Animal Health te combineren met Merial om zo een wereldwijd leidend bedrijf op het gebied van diergezondheid te vormen. De nieuwe joint venture zal Merial-Intervet gaan heten.

Raul Kohan is momenteel President van Intervet/Schering-Plough Animal Health, van Merck. Hij begint in zijn nieuwe functie zodra de vorming van de nieuwe gezamenlijke onderneming is afgerond, na goedkeuring van de regelgevende instanties, hetgeen verwacht wordt in het eerste kwartaal van 2011. De samenstelling van het nieuwe gecombineerde bedrijf voor diergezondheid hangt af van de totstandkoming van de definitieve overeenkomsten, antitrustbeoordeling in de Verenigde Staten, Europa en andere landen en overige gebruikelijke voorwaarden voor afronding. Merial en Intervet/Schering-Plough zullen tot aan de afsluiting van de transactie onafhankelijk van elkaar blijven werken.

Sinds zijn indiensttreding bij Schering-Plough in 1984 heeft Kohan functies bekleed met toenemende verantwoordelijkheden. Hij was Deputy Head in Animal Health en Senior Vice President Corporate Excellence and Administrative Services bij Schering-Plough Corporation. Eerder gaf hij leiding aan de groep Global Specialty Operations van Schering-Plough, bestaande uit Animal Health en Consumer Health Care. Kohan studeerde af aan de General San Martin Military Academy in Argentinie, en heeft een MBA-graad in economie van de universiteit van Buenos Aires.

José Barella, de huidige Executive Chairman van Merial, blijft in zijn functie totdat de transactie is afgerond. Hij zal nauw samenwerken met Raul Kohan en een belangrijke rol spelen bij de overgang en vorming van het nieuwe gecombineerde diergezondheidsbedrijf. Barella trad in dienst bij Merial in 2001. In 2005 werd hij benoemd  als chief operating officer en hoofd Business Operations waar hij verantwoordelijk was voor alle commerciele activiteiten van Merial wereldwijd, inclusief sales en marketing voor gezelschapsdieren en productiedieren, en de ondersteunende commerciele functies. In 2007 werd hij Executive Chairman van Merial en verantwoordelijk voor de uitvoering van de wereldwijde strategie.

De wereldwijde diergezondheidsmarkt bedroeg 19 miljard dollar in 2009. De producten voor gezelschapsdieren waren verantwoordelijk voor 40% van de totale omzet, en de producten voor productiedieren voor de resterende 60% van de totale verkoop. Verwacht wordt dat deze markt, als gevolg van de toenemende vraag naar dierlijk eiwit en naar gezondheidszorg voor gezelschapsdieren, de komende 5 jaar jaarlijks met ongeveer 5% zal groeien.

De nieuwe joint venture wordt momenteel gevormd en het zal naar verwachting tot begin 2011 duren voordat de nieuwe onderneming officieel van start zal gaan. Tot die tijd opereren Intervet/Schering-Plough Animal Health en Merial als twee onafhankelijke bedrijven.

Recente artikelen