Een op de tien medisch specialisten in loondienst krijgt een hoger salaris dan het norminkomen van € 188.000

Honderden medisch specialisten bij academische ziekenhuizen, hebben een veel hogersalaris dan het norminkomen van 188.000 euro zo blijkt uit onderzoek van het FD. Ziekenhuizen zijn verplicht inkomens boven 188.000 euro openbaar te maken, uit de resultaten van het onderzoek bleek dat de acht universitaire ziekenhuizen vorig jaar aan 659 specialisten in vaste dienst een salaris betaalden dat boven die norm lag. Een op de tien artsen krijgt een hoger salaris dan dit norminkomen.

Demissionair minister Ab Klink (Volksgezondheid, CDA) wil de inkomens van vrijgevestigde specialisten aan banden leggen, omdat die volgens hem vaak te veel verdienen. Artsen in loondienst bij universitaire ziekenhuizen nemen volgens het FD vaak een topinkomen mee naar huis, met uitschieters tot ruim 350.000 euro. Ziekenhuizen zijn verplicht inkomens boven 188.000 euro openbaar te maken.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen