Robots that Care

Workshop ECCE 2010
Veel landen voelen de druk op de gezondheidszorg. Om deze druk te verlichten, wordt ‘zelfhulp’ vaak aangemoedigd met behulp van nieuwe, ondersteunde technologieen. Sociale robotica is een onderzoeksgebied waar psychologie, robottechnologie en kunstmatige intelligentie worden gecombineerd om op die manier robots te creeren die met mensen in een sociale omgeving kunnen samenwerken. Eén van deze sociale omgevingen is zelfhulp. Om vooruitgang te stimuleren in dit gebied van ‘sociale robotica voor zelfhulp’, is gecoördineerde samenwerking nodig tussen onderzoeksinstituten, bedrijven en gebruikers. De workshop die wordt gehouden tijdens The European Conference on Cognitive Ergonomics 2010 (ECCE 2010) richt zich op het samenbrengen van deze stakeholders en het opstellen van een gedeelde onderzoeksagenda. De workshop wordt gehouden op 24 August 2010 in Delft.

Voertaal van de workshop is Engels.

Wanneer 24-08-2010 09:00 tot
26-08-2010 17:00 in Delft Voeg gebeurtenis toe aan agenda vCal
iCal

Bron: Zorginnovatieforum

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen