Subsidie voor toponderzoek naar Food & Nutrition

Array

Minister Van der Hoeven van EZ stelt voor het strategisch onderzoeksprogramma op het gebied van Food & Nutrition 39,9 miljoen euro subsidie beschikbaar uit het Fonds economische structuurversterking. De subsidie is bestemd Technologische Topinstituten (TTI’s). Het besluit hiertoe is door het kabinet in december vorig jaar genomen en nu in de Staatscourant gepubliceerd.

Vanaf 1 januari 2010 is de subsidie aan TTI’s onder de werking van het Kaderbesluit EZ-subsidies gebracht. De doelstelling is om het onderzoeksprogramma te laten uitvoeren door een samenwerkingsverband van bedrijven en kennisinstellingen dat internationaal excellent is en een samenhangend onderzoeksprogramma met voldoende focus en meerwaarde voor de Nederlandse economie kan uitvoeren. Die excellentie en meerwaarde wordt alleen bereikt als zoveel mogelijk partijen hun krachten bundelen, waaronder in ieder geval de toonaangevende partijen. Een TTI moet daarom een open structuur hebben waar partijen kunnen toe- en uittreden.

De aanvraagprocedure voor de subsidies is ingericht als een tender. Voorafgaand aan de publicatie van het besluit is de tender al uitgebreid afgestemd met de doelgroep. De regeling wordt uitgevoerd door AgentschapNL.

Eerder deze maand maakte Van der Hoeven al bekend dat het Food & Nutrition Delta-programma, een samenwerkingsverband van bedrijven en kennisinstellingen om kennis om te zetten in concrete producten op gebied van voeding, wordt gecontinueerd tot en met 2014. Voor dit programma trekt de minister 60 miljoen euro uit.

Bron: Staatscourant 2010, 11991

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen