Jeroen Bosch Ziekenhuis besteedt magazijnfunctie uit aan Hospital Logistics

Array

Er komt één extern distributiecentrum voor het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) en Ziekenhuis Bernhoven. De logistieke dienstverlening wordt dan uitbesteed aan Hospital Logistics, een Belgisch bedrijf dat reeds voor vier andere ziekenhuizen in Nederland de logistiek uitvoert. Bij de bouw van het nieuwe ziekenhuis is al besloten geen centraal magazijn te bouwen, maar die functie uit te besteden. Uit een marktverkenning is Hospital Logistics als beste partij te voorschijn gekomen.

Begin juli tekenden Manon Velde-Katgert (Raad van bestuur ziekenhuis Bernhoven), Cor-Jan van der Wal (manager facilitair bedrijf JBZ) en Eric Dewaet (directie Hospital Logistics) hiervoor een contract. Het JBZ start november dit jaar met bevoorrading vanuit het nieuwe Medisch Distributie Centrum, ziekenhuis Bernhoven volgt in november 2011

Vanuit het nieuwe medisch distributiecentrum in Oss worden vanaf november 2010 alle gangbare voorraadartikelen van de verpleegafdelingen geleverd, zoals verband, naalden, steriele en niet-steriele verbruiksartikelen. Maar ook huishoudelijke- en kantoorartikelen en droge kruidenierswaren, zoals hagelslag komen voortaan uit Oss. De medicijnen en het linnengoed worden niet door Hospital Logistics geleverd.

De samenwerking met Hospital Logistics heeft veel voor het ziekenhuis veel toegevoegde waarde. Logistiek is de core business van dit bedrijf. Hospital Logistics kan het ziekenhuis door haar kennis op gebied van analyses en rapportages een betere inzage bieden in de logistieke processen, waardoor de kwaliteit van de dienstverlening hoger zal worden. Ook op gebied van steriele opslag, en het registreren van lotnummers en vervaldata zal grote vooruitgang geboekt worden. Het medisch distributiecentrum gaat op 8 november open. Er vindt nog overleg plaats welk personeel meegaat en welk niet. De reorganisatie valt onder het Sociaal Plan dat met de vakbonden is afgesproken.

Bron: JBZ & Hospital Logistics

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen