Jeroen Bosch Ziekenhuis besteedt magazijnfunctie uit aan Hospital Logistics

0
527

Er komt één extern distributiecentrum voor het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) en Ziekenhuis Bernhoven. De logistieke dienstverlening wordt dan uitbesteed aan Hospital Logistics, een Belgisch bedrijf dat reeds voor vier andere ziekenhuizen in Nederland de logistiek uitvoert. Bij de bouw van het nieuwe ziekenhuis is al besloten geen centraal magazijn te bouwen, maar die functie uit te besteden. Uit een marktverkenning is Hospital Logistics als beste partij te voorschijn gekomen.

Begin juli tekenden Manon Velde-Katgert (Raad van bestuur ziekenhuis Bernhoven), Cor-Jan van der Wal (manager facilitair bedrijf JBZ) en Eric Dewaet (directie Hospital Logistics) hiervoor een contract. Het JBZ start november dit jaar met bevoorrading vanuit het nieuwe Medisch Distributie Centrum, ziekenhuis Bernhoven volgt in november 2011

Vanuit het nieuwe medisch distributiecentrum in Oss worden vanaf november 2010 alle gangbare voorraadartikelen van de verpleegafdelingen geleverd, zoals verband, naalden, steriele en niet-steriele verbruiksartikelen. Maar ook huishoudelijke- en kantoorartikelen en droge kruidenierswaren, zoals hagelslag komen voortaan uit Oss. De medicijnen en het linnengoed worden niet door Hospital Logistics geleverd.

De samenwerking met Hospital Logistics heeft veel voor het ziekenhuis veel toegevoegde waarde. Logistiek is de core business van dit bedrijf. Hospital Logistics kan het ziekenhuis door haar kennis op gebied van analyses en rapportages een betere inzage bieden in de logistieke processen, waardoor de kwaliteit van de dienstverlening hoger zal worden. Ook op gebied van steriele opslag, en het registreren van lotnummers en vervaldata zal grote vooruitgang geboekt worden. Het medisch distributiecentrum gaat op 8 november open. Er vindt nog overleg plaats welk personeel meegaat en welk niet. De reorganisatie valt onder het Sociaal Plan dat met de vakbonden is afgesproken.

Bron: JBZ & Hospital Logistics