De Wnt-route en darmkanker

Array

De reguliere Wnt-signaleringsroute, die leidt tot verhoging van het bèta-catenin-eiwit is essentieel tijdens de embryonale ontwikkeling en voor het behoud van de homeostase van volwassen weefsel. Ontregeling van deze signaleringsroute is geassocieerd met kanker en andere ziektes. In haar proefschrift verdiepte Ser Sue Ng zich in het mechanisme van de reguliere Wnt-signaleringsroute om potentiele medicijntargets te vinden. Naast het definieren van verscheidene mechanismen die het bèta-catenine-destructiecomplex reguleren, identificeerde zij Tnik, een nieuwe tcf4-bindende kinase, als een essentiele activator van Wnt-signalering. Dat maakt Tnik wellicht een interessante kandidaat voor medicijnonderzoek voor darmkanker.

28-09-2010, 10:30 uur , Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht.
Ser Sue Ng, Geneeskunde
Proefschrift: Unravelling the molecular mechanisms of the canonical Wnt signalling pathway
Promotor 1: Prof. dr. Hans Clevers
Copromotor 1: Dr. Tokameh Mahmoudi

Bron: UU

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen