Gratis vaccinaties tijdens Gay Pride

Array

De GGD Amsterdam biedt tijdens de komende Gay Pride op locatie gratis vaccinaties aan tegen hepatitis B aan jongens die op jongens vallen. De vaccinatiecampagne die loopt sinds 2002 is succesvol en aantal hepatitis B gevallen onder mannen die seks hebben met mannen is gedaald. De GGD is nog op zoek naar 10.000-12.000 jongere mannen die nog niet gevaccineerd zijn.

Makkelijk overdraagbaar
Naar schatting 1 op de 5 mannen in Amsterdam die seks heeft met mannen komt in aanraking met hepatitis B. Hepatitis B is een leverontsteking die ernstig kan verlopen. Het virus is zeer besmettelijk. Gebruik van condooms verkleint de kans op hepatitis B, maar beschermt niet volledig. Alleen volledige vaccinatie kan hepatitis B voorkomen.

Vaccineren tijdens de Gay Pride
Verpleegkundigen van de GGD Amsterdam zijn met een mobiele vaccinatie unit aanwezig:

Vrijdag 6 augustus
Zaterdag 7 augustus
Zondag 8 augustus

Reguliersdwarsstraat
Reguliersdwarsstraat
Stopera

van 20 tot 23 uur
van 13 tot 19 uur
van 15 tot 19 uur

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen