OR vraagt alertheid van personeel MSD-Organon voor overplaatsen van apparatuur en werkzaamheden

0
219

De ondernemingsraad van MSD-Organon vraagt het personeel extra alert te zijn op activiteiten die duiden op uitvoering van het besluit om de afdeling onderzoek en ontwikkeling (R&D) uit Oss te verplaatsen. Dat kan zijn het inpakken van apparatuur voor verscheping of het weghalen werkzaamheden. Al dat soort zaken moeten aan de OR worden gemeld, zo vertelt Iris van Dinther (vice voorzitter OR) aan het Brabants Dagblad. De Or is ook naar aanleiding van de recente uitlating van het moederbedrijf Merck / MSD extra alert. MSD Nederland stelt namelijk dat zij de wettelijke procedures correct in acht nemen en genomen heeft, mede gelet op de met de Ondernemingsraad gemaakte afspraken over de timing van het adviestraject.En zegt gewoon door te gaan met de reorganisatie. Het verplaatsen van apparatuur en werkzaamheden duiden wellicht op uitvoering van het besluit om de afdeling onderzoek en ontwikkeling (R&D) uit Oss weg te halen. De OR heeft in drie bijeenkomsten de afgelopen dagen het personeel bijgepraat.