Spiegelrapportages ziekenhuizen en ZBC’s conform planning online beschikbaar

Array

Zichtbare Zorg heeft op 2 augustus de spiegelrapportages van tranche 2 volgens planning opgeleverd. De spiegelrapportages geven ziekenhuizen en ZBC’s per aandoening inzicht in de kwaliteit van de geleverde zorg en hoe deze zich verhoudt tot andere instellingen.

Ziekenhuizen en ZBC’s ontvangen in de spiegelrapportage net als vorig jaar hun eigen signaalvlaggen op instellingenniveau. Het staat de instellingen vrij om deze signaalvlaggen op ziekenhuisniveau door te spelen aan derden. Zichtbare Zorg verstrekt daarvoor een handzaam bestand (pdf) per aandoening. Ziekenhuizen kunnen zo onderscheid maken aan wie ze deze informatie doorspelen, afhankelijk van gebruikers en doeleinden en de relatie. Dit betekent dat bijvoorbeeld zorgverzekeraars de ziekenhuizen kunnen benaderen voor de signaalvlaggen op ziekenhuisniveau, zoals ook vorig jaar is gebeurd.

Ziekenhuizen en ZBC’s kunnen de spiegelrapportages voor hun eigen instelling raadplegen in de ZiZo-portal, onder het kopje ‘Rapportages’ in het linker menu. De instellingen zijn over de beschikbaarheid van de rapportages op 2 augustus per mail geïnformeerd.

Vragen?
Hebt u hulp nodig bij de interpretatie van de spiegelrapportages, neemt u dan contact op met de helpdesk Zichtbare Zorg Ziekenhuizen (070- 3406900 of [email protected]).

Bron: Zichtbare Zorg

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen