Tekort aan medisch specialisten in Vlietlandziekenhuis

Array

In de regio Rijnmond is een tekort aan medisch specialisten waardoor de beschikbaarheid van de zorg in gevaar komt. Dat zegt directeur Aad de Groot van het Vlietlandziekenhuis in Schiedam.
Afgelopen maand moest de afdeling gynaecologie twee keer dicht door een tekort aan specialisten. Mensen moesten uitwijken naar andere ziekenhuizen.
Volgens De Groot moeten ziekenhuizen keuzes maken over welke afdelingen zij sterk willen houden en welke ze uitbesteden aan andere ziekenhuizen.
Deze maand nog vergaderen de ziekenhuizen in de regio Rijnmond met elkaar om te praten over een samenwerkingsverband om het tekort aan specialisten op te kunnen lossen.

Bron: Rijnmond

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen