Martin Grobusch benoemd tot hoogleraar Tropische Geneeskunde

Array

Dhr. prof. dr. M.P. Grobusch (1964) is benoemd tot hoogleraar aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam ().

doet in ontwikkelingslanden onderzoek naar gezondheidsproblemen die voortkomen uit infectueuze ziektes. Zijn aandacht ligt daarbij vooral op de preventie, het diagnosticeren, de klinische aspecten en de behandeling van malaria. Dit werk voerde Grobusch voornamelijk uit aan het Hôpital Albert Schweizer in Lambaréné (Gabon). Ook doet hij onderzoek naar tuberculose, met de focus op zuidelijk Afrika, en naar op de preventie van infectueuze ziektes en gezondheidsproblemen bij reizigers.

Grobusch is werkzaam als hoogleraar Infectious Diseases aan de Universiteit van Witwatersrand in Johannesburg (Zuid-Afrika). Voor die tijd was hij onder meer werkzaam aan het Institute for Tropical Medicine in Tübingen (Duitsland) en het Hôpital Albert Schweizer in Lambaréné. Grobusch is editorial consultant bij The Lancet en editorial board member van het Malaria Journal. Zijn werk leverde hem in 2004 een nominatie voor ‘Eminent Scientist of the Year’ op, een prijs van het International Research Promotion Council.

Bron: AMC-UvA

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen