Onderbehandeling bij patiënten na een botbreuk

Array

Nieuwe multidisciplinaire richtlijn ‘Osteoporose en fractuurpreventie‘ opengesteld voor commentaar
In deze derde herziening van de Richtlijn Osteoporose is veel aandacht voor preventie van een tweede fractuur bij patienten van 50 jaar en ouder met een initiele fractuur.

De belangrijkste nieuwe aanbeveling is dat nadere diagnostiek en behandeling dient plaats te vinden bij iedere patient van 50 jaar en ouder met een fractuur om nieuwe fracturen te voorkomen, omdat:
a) osteoporose gemakkelijk te diagnosticeren is met een botdichtheidmeting;
b) effectieve en veilige medicatie beschikbaar is.

Ook nieuw in deze richtlijn is o.a. de aandacht voor valpreventie bij fractuurpatienten.

Deze nieuwe CBO-richtlijn wordt woensdag 11 augustus gepresenteerd op het Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg CBO en staat vanaf dat moment ter commentaar op de website van het CBO.

www.cbo.nl
www.cbo.nl/richtlijnen

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen