Masterclass Geïntegreerde Eerstelijnszorg

Array

15 december 2010 – 29 juni 2011, locatie: Raedelijn, Utrecht
Op 15 december 2010 start de Masterclass Geïntegreerde Eerstelijnszorg van 13 colleges, alle op woensdagen van 15.00-19.00 uur.

De laatste jaren ondergaat de geïntegreerde eerstelijnszorg grote veranderingen. Verschillende initiatiefrijke en innovatieve zorgverleners ontwikkelen aansprekende zorgprogramma’s, zetten zorggroepen op, vormen multidisciplinaire samenwerkingsverbanden, etc. Veel van de kwalitatief goede zorg in de eerste lijn wordt door individuele zorgaanbieders zelf afgehandeld. De belangrijkste ontwikkelingen vinden echter plaats binnen de multidisciplinaire zorg. Daarbij is de samenhang tussen de geïntegreerde eerstelijnszorg en andere (deels private) zorgterreinen, zoals de wijkverpleging, de ouderenzorg, verpleeghuiszorg en tweedelijnszorg van groot belang. Ook de relatie met de publieke taken van gemeenten in het kader van de WMO en gezondheidsbeleid vragen speciale aandacht. Hiervoor is een dynamische geïntegreerde eerstelijnszorg nodig: kwalitatief hoogstaand, klantgericht, innoverend en investerend. Het is aan het veld om die zorg zodanig te organiseren en te optimaliseren dat met behoud van kwaliteit tegemoet kan worden gekomen aan de wensen en de behoeften van de patienten. Het is deze innoverende dynamiek die het Julius Centrum van het UMC Utrecht en Raedelijn heeft geïnspireerd om een masterclass te ontwikkelen om daarmee een bijdrage te leveren aan het tot stand brengen van een goed werkende geïntegreerde eerstelijnszorg.

Voor de referaten worden vooraanstaande sprekers met ervaring in geïntegreerde eerstelijnszorg en/of beleidsontwikkeling in de (eerstelijns-)zorg uitgenodigd. De leiding van de masterclass is in handen van Prof. dr. Guus Schrijvers, Dr. Henk J. van der Steeg van het Julius Centrum, en Diek L. Scholten van Raedelijn.

De masterclass is bedoeld voor initiatiefnemers van samenwerkingsverbanden binnen de eerste lijn, die willen komen tot een nieuw gezondheidscentrum of die vanuit een innoverende visie samenwerking binnen een plaats of wijk verder vorm willen geven. Vaak zijn dit huisartsen, maar het kunnen ook andere zorgverleners zijn zoals fysiotherapeuten of apothekers, etc. die in de regel ook graag ondernemende activiteiten ontplooien. Het aantal deelnemers is gesteld op minimaal 12 en maximaal 16.

Kijk voor meer informatie in de brochure op onze website www.integratedcare.nl onder het kopje ‘Nascholingsagenda’.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen