Tactus: koploper informatiebeveiliging

Afgelopen week heeft Tactus Verslavingszorg het internationaal erkende ISO27001/NEN7510-certificaat in ontvangst genomen. Hiermee is Tactus de eerste GGZ-zorginstelling in Nederland die dit heeft gehaald. “Het is vooral goed nieuws voor onze clienten. Het betekent voor hen nog meer zekerheid over hun privacy”, aldus Ruud Rutten, bestuurder van Tactus. Er is de laatste tijd veel aandacht voor informatiebeveiliging in de zorg. Aanleiding is onder meer de invoering van het elektronisch patientendossier.

De certificerende instantie BSI Group heeft de afgelopen maanden op verschillende Tactus-locaties onderzoeken, interviews en steekproeven uitgevoerd. Hierbij is geconstateerd dat Tactus de ISO/NEN-normen goed toepast en zeer zorgvuldig omgaat met informatiebeveiligingsrisico’s binnen de zorg- en dienstverlening. Tactus is specialist op het gebied van verslaving. Tactus geeft hulp, voorlichting en advies aan diverse doelgroepen. Tactus is werkzaam in Overijssel, Flevoland en een deel van Gelderland.

Bron: Tactus

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen