Qurius lanceert ECD op iPad

Sinds kort is het Q-Zorg® ECD van IT-dienstverlener Qurius beschikbaar op de Apple iPad. Het bedrijf speelt hiermee in op de behoefte aan hoge beschikbaarheid van informatie in de zorg. Door het ECD ‘draagbaar’ te maken, hebben zorgverleners alle relevante informatie te allen tijde bij de hand. Hiermee streeft Qurius ernaar een bijdrage te leveren in het verhogen van de kwaliteit van de zorg. Qurius werkt continu aan de innovatie van zijn producten en speelt daarom in op actuele ontwikkelingen. Deze nieuwe toepassing is vooral bedoeld voor verpleegkundigen, teamleiders, behandelaars en coördinatoren in de zorg. Een grote groep die steeds meer informatie nodig heeft bij hun werkzaamheden, maar vaak op veel verschillende plaatsen actief is.

Jouke Langhout, Business Lead Zorg bij Qurius: “Qurius blijft zoeken naar nieuwe toepassingsmogelijkheden in de zorg. Tablet PC’s worden steeds meer gemeengoed en ook steeds beter betaalbaar. Ze zijn heel gebruiksvriendelijk en handzaam en om deze reden goed toepasbaar in de zorg. We hadden ook voor een SmartPhone kunnen kiezen. Door het beperkte formaat neemt de presenteerbaarheid en daarmee de leesbaarheid van informatie af. Dat gaat ten koste van de gebruiksvriendelijkheid.”

De zorgmarkt is voor Qurius een strategische markt. Daarin wil Qurius graag voorop lopen als het gaat om het toepasbaar maken van de technologische mogelijkheden van ICT voor de eindgebruikers. Qurius wil zich blijven ontwikkelen in deze markt, waarbij het niet alleen gaat om de software, maar ook om het beschikbaar stellen van deze software op nieuwe, innovatieve devices om zo de informatie dichterbij de gebruiker van deze informatie te krijgen

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen