Initiatiefnemers van Pillentuk-tuk krijgen veel kritiek van apothekers

0
161

De drie huisartsen in Kapelle die  per 1 september beginnen met een bezorgdienst voor geneesmiddelen, hebben veel kritiek ontvangen van apothekers. Het idee voor de ‘pillentuk-tuk’ is afgelopen winter ontstaan toen door de gladheid veel mensen aan huis gebonden waren.

De patienten reageren volgens apotheekhoudend huisarts Bakx enthousiast.

“Op internet heb ik enkele in azijn geschreven reacties gelezen die afkomstige moeten zijn van apothekers.” zo laat hij aan het Pharmaceutisch Weekblad weten. Bakx is ontdaan van deze kritiek. De service is volgens de initatiefnemer ‘helemaal niet bedoeld als concurrentie’. Mocht er ook vraag komen van patienten die niet tot de doelgroep behoren, dan zal Bakx overwegen ook aan deze patienten te leveren. “Maar dan wel tegen een speciaal tarief.”

Bron: PW & Omroep Zeeland

Vorig artikelKwaliteit van zorg. Variaties op een complex thema
Volgend artikelHoe staat het met uw eHealth?
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.