MLDS introduceert kinderwebsite Poepie

De grote boodschap van www.poepie.info
De Maag Lever Darm Stichting lanceert de informatieve en interactieve website www.poepie.info, voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 10 jaar. Spelenderwijs leren kinderen wat zij zelf kunnen doen om hun buik gezond te houden. Daarnaast biedt de website begrijpelijke informatie over de spijsvertering en informatie over mogelijke oorzaken van buikpijn en poepproblemen. Kinderen hebben vaak last van buikpijn: 10 tot 20 procent van de schoolgaande kinderen heeft regelmatig buikpijn en verzuimt hierdoor nogal eens van school*. De website bevat naast informatie voor kinderen ook relevante informatie voor ouders en leerkrachten over poepproblemen bij kinderen.

De website
Op de preventiewebsite www.poepie.info wil de Maag Lever Darm Stichting kinderen op een interactieve manier kennis laten maken met het spijsverteringskanaal. Ze leren wat de invloed is van voeding en leefstijl op de spijsvertering. Door de verschillende informatie, spelletjes en opdrachten over vezelrijke voeding, voldoende lichaamsbeweging en gezond toiletgedrag leert een kind hoe zij buikpijn kan voorkomen. In de winkel van kruidenier Vezel kunnen kinderen bijvoorbeeld een ontbijt wegen. Hoe groener de weegschaal uitslaat, hoe gezonder het ontbijt. Als ze voldoende punten verzamelen met de spelletjes en opdrachten kunnen ze zorgen dat Poepie van zijn buikpijn afkomt. Ook kunnen kinderen een ‘buikfijnbewijs’ printen met een puntenscore.

Oorzaken buikpijn
Veel kinderen hebben last van buikpijn. Buikpijn bij kinderen kan verschillende oorzaken hebben. In de meeste gevallen wordt er geen duidelijke lichamelijke oorzaak gevonden. Veel kinderen negeren de aandrang om naar de wc te gaan; ze durven niet of nemen er de tijd niet voor. Ook eten veel kinderen te weinig groente en fruit en nemen ze liever witbrood dan bruinbrood. Andere oorzaken kunnen zijn dat kinderen te weinig drinken en bewegen. Het is belangrijk dat ouders letten op de ontlasting van hun kinderen.


*Dorgelo, A. & de Gouw, I.(2010). Ga voor gezond! 2008-2009. Resultaten van de Ga voor gezond!-test. NIGZ.

Bron: MLDS

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen