Opening nieuwe Alzheimercentrum door Hare Majesteit Koningin Beatrix op 28 september aanstaande.

Prof. Dr. Ph. Scheltens, directeur van het Alzheimer Centrum

\’n softwarebedrijf is geselecteerd om het Digitaal Alzheimercentrum te realiseren. Ede, 26 augustus 2010 In mei 2010 is de overeenkomst van samenwerking tussen het Alzheimercentrum en \’n softwarebedrijf Software getekend. \’n softwarebedrijf is geselecteerd om het Digitaal Alzheimercentrum te realiseren, wat tijdens de opening op 28 september onder meer zal worden gepresenteerd.

Het Digitaal Alzheimercentrum is bedoeld om de patient via een beveiligde internet portaal toegang te geven tot het centrum, vast een kijkje te nemen alvorens als patient het Alzheimercentrum te bezoeken. Eenmaal als patient kan er communicatie plaatsvinden tussen centrum en patient waarbij voorlichting over de aandoening, vragen en antwoorden, communicatie met lotgenoten in een community en webconsulten tot de mogelijkheden behoren.

Prof. Dr. Ph. Scheltens, directeur van het Alzheimer Centrum: “Onze patienten wonen voor een groot deel niet bij ons in de buurt en toch willen ze met ons in contact komen en blijven op een moderne manier. Het Digitaal Alzheimercentrum maakt dit mogelijk en versterkt de nationale positie van dit centrum als Expertcentrum op gebied van dementie op jonge leeftijd.  Als topreferent centrum hebben we gekozen voor de top aanbieder van deze technologie en vonden deze in \’n softwarebedrijf. Het portaal wordt in gezamenlijkheid ontwikkeld en is het eerste in zijn soort op dit gebied. Wij verwachten dat er enorm veel belangstelling zal zijn voor deze toepassing bij patienten en collega’s “.

Het Digitaal Alzheimercentrum is een innovatie die valt onder de on-line zorginnovaties, waarvoor het Alzheimercentrum een subsidie (2 miljoen euro) van het Innovatiefonds Zorgverzekers ontvangen heeft.

De samenwerking van Alzheimercentrum en \’n softwarebedrijf Software maakt deel uit van het  nieuwe Alzheimercentrum, dat op 28 september  2010 met een feestelijk evenement geopend zal worden. Daarbij zal het Digitaal Alzheimercentrum voor het eerst worden gepresenteerd.

Voor meer informatie over het Alzheimercentrum kunt u contact opnemen met het Alzheimercentrum via http://www.alzheimercentrum.nl/.

Recente artikelen