4,1 miljoen euro voor biotechbedrijf Arcarios

Array

Vandaag maakt Arcarios, een start-up in de Nederlandse life sciences & health sector, de voltooiing van de laatste financieringsronde van € 4,1 miljoen bekend. De nieuwkomer laat weten dat investeringsmaatschappij LRM  de rijen sluit. “Zeker in deze huidige economie, is het veiligstellen van zo’n substantiele seed-financieringsronde voor een startende onderneming tekenend voor het vertrouwen van onze investeerders in de organisatie,” aldus Tolleiv Trimborn, oprichter en CEO van Arcarios. De internationale groep van investeerders steunt de organisatie om haar belangrijkste programma’s op het gebied van osteoarthritis en botziekten verder te ontwikkelen.

Afgelopen maand maakte Arcarios de afsluiting van het eerste deel van deze financieringsronde bekend. De definitieve sluiting van deze financieringsronde volgt na slechts twee weken. “Tekenend voor het succes van Arcarios,” aldus Trimborn. In totaal werd ? 4,1 miljoen aan financiering binnengehaald. Opvallend volgens Trimborn: “Doorgaans ontvangt een startende onderneming in een seed-financieringsronde niet zoveel steun. We zijn de investeerders dan ook zeer dankbaar voor dit vertrouwen.”

De nieuwste investeerder LRM biedt risicokapitaal en oplossingen op het gebied van infrastructuur aan lokale en internationale organisaties die investeren in de provincie Limburg. De bestaande investeerdersgroep bestaat uit BioGeneration Ventures, de lead investeerder van de eerste financieringsronde, Tigenix NV, Erasmus MC Biomedical Fund, Gemma Frisius Fund K.U.Leuven, Baekeland Fund, VINNOF, CD3 Leuven and Credit Agricole Private Equity.

Over Arcarios

Arcarios is recent opgestart vanuit een fusie van Therosteon B.V. en een spin-off van Tigenix NV. Het bedrijf richt zich op de ontdekking en ontwikkeling van innovatieve producten gericht op het actieve herstel van bot of gewrichtafwijkingen. Een internationaal consortium van investeerders steunt het biotechbedrijf om de programma?s op het gebied van osteoarthritis en botziekten te ontwikkelen. De financieringsrondes zijn geleid door BioGeneration Ventures. Arcarios is gevestigd in Rotterdam met twee onderzoeksfaciliteiten in zowel Rotterdam als Diepenbeek (Belgie). www.arcarios.com

Over LRM

LRM is een winstgedreven investeerder waarbij de activiteiten bijdragen tot de economische ontwikkeling en de algemene tewerkstelling in de provincie Limburg (Belgie). De investeringsmaatschappij richt zich op alle sectoren en bedrijven, van starter tot grote ondernemingen verdeeld over de sectoren ICT & Media, Life Sciences, Cleantech & Energie, KMO en grote ondernemingen. www.lrm.be

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen