Loop mee voor kinderen in het LUMC

Array

Op zaterdag 30 oktober a.s organiseert Sportschool Sport2Bfit uit Hazerswoude in samenwerking met het Willem-Alexander Kinder Fonds een sponsorloop in de directe omgeving van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). De opbrengst is voor het Willem-Alexander Kinder- en Jeugdcentrum. Deze afdeling in het LUMC is gespecialiseerd in onderzoek naar nieuwe of verbeterde methoden om kinderen met een ernstige ziekte te behandelen en te genezen. Het startschot zal om 11.00 uur worden gegeven worden door een Bekende Nederlander.

De afstanden waarvoor kan worden ingeschreven, gaan over 1, 2, 3, 5, 10 en 15 kilometer. Er zijn twee parcoursen uitgezet: één voor de korte afstand, één voor de lange afstand. Kinderen kunnen zich inschrijven voor de 1, 2 of 3 kilometer ( bij voorinschrijving 5 euro, op de dag zelf  7,50 euro).

De 5, 10 en 15 kilometerloop zijn toegankelijk voor zowel kinderen als volwassenen (bij voorinschrijving 7,50 euro, op de dag zelf 10 euro). De start is vanaf parkeerlocatie C. Deze bevindt zich tegenover de grote parkeergarage van het ziekenhuis.

Kinderen met kanker
Het sportieve evenement zal muzikaal worden omlijst door het dweilorkest Kleintje Pils, het Shantykoor uit Rijnwoude en Tambour- en Trompetterkorps TTH. Theater Bambola zal op de Daktuin van het RonaldMcDonald Huis in het LUMC voor de zieke kinderen nog een optreden verzorgen. Het Willem-Alexander Kinder- en Jeugdcentrum is onder meer gespecialiseerd in de behandeling van kinderen met kanker, een ernstige hartafwijking of een chronische ziekte. Het centrum houdt zich bovendien bezig met de intensieve zorg voor vroeggeborenen. Het centrum is een moderne en kindvriendelijke kliniek voor patienten van nul tot achttien jaar.

Locaties
U kunt zich inschrijven bij een van de volgende locaties:
Sportcentrum Sport2Bfit, Rijndijk 53b, Hazerswoude Rijndijk, www.sport2bfit.nu
De Hardloopwinkel, St Jorissteeg 8, Leiden, www.dehardloopwinkel.nl
Runnersworld Leiden, Burgsteeg 7, Leiden,  www.runnersworld.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen