tegek.nl, dé site waar je meer te weten komt over de bipolaire stoornis

Vandaag kwam ik voor het eerst op de site tegek.nl, dé site waar je meer te weten komt over de bipolaire stoornis (ook wel manisch depressieve stoornis – MDS) genoemd. Deze site is voor mensen die leven met een bipolaire stoornis, maar ook voor hun vrienden, familie en geliefden. Een bipolaire stoornis is een ziekte van de hersenen, waardoor mensen extreme stemmingen kunnen krijgen. De ziekte veroorzaakt periodes van extreme opgewekt­heid (manie) en zeer sombere periodes (depressies). Deze periodes worden ook wel ‘episodes’ genoemd.

Het leven kent zijn ‘ups’ en ‘downs’, maar bij mensen met een bipolaire stoornis zijn deze uitschieters extremer dan bij ‘gezonde mensen’.

Op tegek.nl staat de échte bipolaire patient met zijn verhaal centraal. Hier lees je wat de impact van de ziekte kan zijn op je sociale leven, je carrière, je relaties en wat het kan betekenen voor de toekomst. Ook worden de dilemma’s en positieve kanten die de ziekte met zich meebrengt, belicht.

De weg naar herstel begint met inzicht in en acceptatie van het ziektebeeld!

Tegek.nl is een intiatief van AstraZeneca.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen