Klink mag ziekenhuizen niet korten

Minister Klink van Volksgezondheid mag de Nederlandse ziekenhuizen geen structurele korting opleggen van 549 miljoen euro. Dat heeft de rechtbank in Den Haag in kort geding bepaald.
De minister heeft volgens de rechter zelf gezorgd voor een openeindregeling waarin de vraag naar zorg kan toenemen en de ziekenhuizen die beantwoorden. De rechter vindt het opleggen van de voorgenomen bezuiniging van 549 miljoen euro “dermate in strijd met de beginselen van behoorlijk bestuur”, dat er sprake is van “onmiskenbare onrechtmatigheid”

De minister wilde de ziekenhuizen per 1 januari aanstaande met dat bedrag korten, omdat de ziekenhuizen in 2009 hun budget met dat bedrag hadden overschreden.De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen heeft steeds gezegd dat de ziekenhuizen meer zorg hebben geleverd omdat de vraag naar zorg groter was dan begroot op het ministerie. De rechter oordeelt dat de ziekenhuizen gelijk hebben.


Bron: NOS

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen