Beveiligers JADE Zorggroep gaan geen medicijnen verstrekken

Naar aanleiding van de recente berichtgeving heeft beveiligingsbedrijf Fiducia in een brief aan CNV Dienstenbond aangegeven, dat beveiligers niet meer verzocht zullen worden medicijnen aan minderjarige asielzoekers te verstrekken.

Maandag meldde CNV Dienstenbond dat medewerkers van een beveiligingsbedrijf uit Apeldoorn werden gevraagd om in een opvangcentrum voor asielzoekers in Veenhuizen medicijnen aan minderjarigen te verstrekken. De medicijnen waren voor islamitische minderjarige asielzoekers gedurende de ramadan. Medicijnen worden na het eten verstrekt, omdat moslims tijdens de ramadan alleen na zonsondergang eten. Maar om die tijd was er geen zorgverlener aanwezig en dus moesten de beveiligers het maar doen”, zei bestuurder Roderik Mol van de dienstenbond maandag.

Beveiligers hebben volgens hem geweigerd. In een brief aan de dienstenbond geeft het beveiligingsbedrijf aan dat medicijnen nooit daadwerkelijk zijn verstrekt, aldus Mol.

JADE Zorggroep verzorgt de begeleiding van de minderjarige asielzoekers. Een woordvoerder zegt dat er geen opdracht aan beveiligers is gegeven om medicijnen te verstrekken, omdat volgens het beleid derden onbevoegd zijn om dit te doen.
Voortaan zal ‘s nachts permanent een mentor van Jade Zorggroep aanwezig zijn. De beveiligers kunnen daarmee weer doen waarvoor ze zijn opgeleid aldus de vakbond.

Bron: CNV Dienstenbond

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen