MS Centrum Nijmegen officieel geopend

MS Centrum Nijmegen verhuisde in april naar de prachtige locatie van Universitair Centrum voor Chronische Ziekten (UCCZ) Dekkerswald. Inmiddels is alles op orde en dus tijd voor de officiele opening. Op donderdag 23 september waren hiervoor ruim 240 patienten aanwezig met familie, medewerkers en vertegenwoordigers van patientenverenigingen.

De aanwezigen werden welkom geheten door prof. dr. Melvin Samsom van de Raad van Bestuur van het UMC St Radboud. Hij benadrukte onder meer hoe verheugd hij is met het MS Centrum binnen de poorten van UMC St Radboud, en meer specifiek binnen UCCZ Dekkerswald. Tot de patienten sprak hij dat zij de belangrijkste spelers zijn in het zorgproces. Het UMC organiseert de zorg rond de patient en vindt het belangrijk dat de patient die zorg krijgt waar hij recht op heeft. “Wij horen daarom graag wat u belangrijk vindt, om zorg op maat te kunnen ontwikkelen. Zo kunnen wij – UMC St Radboud, UCCZ Dekkerwald en MS Centrum – ons onderscheiden,” aldus Melvin Samsom.
Officiele opening
Na de inleidende woorden van prof. dr. Melvin Samsom, leidde Drs. Hans Lobach de officiele opening. Dit deed hij namens het management van de afdeling Neurologie van het UMC St Radboud, waarvan het MS Centrum onderdeel is. Hij verzocht prof. dr. Samsom een vergrote versie van de afsprakenkaart te onthullen, als symbool van het contract dat de patient aangaat met het MS Centrum voor de beste zorg. Namens de patienten tekende Reni de Boer de kaart en namens de staf van het MS Centrum deed Brigit de Jong dit.
Presentaties

Vervolgens waren er presentaties, die door dagvoorzitter Dorinda Roos (directeur MS Research) met elkaar verbonden werden. Dr. Brigit de Jong van het MS Centrum ging in op de nieuwe aanpak van het MS Centrum; wat mag de patient verwachten in de nieuwe setting? Jacqueline Solleveld van MS Nederland benadrukte het voordeel van de multidisciplinaire aanpak voor MS patienten. Ze gaf aan erg gecharmeerd te zijn van het onderbrengen van het MS Centrum op de locatie van UCCZ Dekkerwald. Tenslotte nam MS patient Reni de Boer het op voor de patienten. Als voorvechtster voor gelijke rechten en kansen voor MS patienten, hield ze een vurig betoog over gelijke rechten, arbeidsparticipatie, onderwijs en beeldvorming.

Na het officiele deel konden de bezoekers een kijkje nemen in de nieuwe MS Centrum. Ook was er gelegenheid om medewerkers en medepatienten te spreken, onder het genot van een hapje en een drankje.

Recente artikelen