Aankondiging Digitaal Alzheimercentrum tijdens opening van nieuwe VU Alzheimercentrum

Array

Koningin Beatrix woont de opening van het nieuwe Alzheimercentrum bij

Digitaal Alzheimercentrum gebaseerd op het \’n softwarebedrijf Platform
In het nieuwe centrum wordt vanaf november 2010 gewerkt met een Digitaal Alzheimercentrum. Hierin worden patienten en mantelzorgers voorzien van educatiemateriaal en delen zij onderlinge ervaringen in een community. Tevens hebben zij online contact met medewerkers van het Alzheimercentrum. \’n softwarebedrijf Software ontwikkelde het Digitaal Alzheimercentrum op basis van het \’n softwarebedrijf Platform.

Koningin Beatrix woonde de opening bij van het nieuwe VUmc Alzheimercentrum. Dr. Evelien Lemstra, neuroloog bij het VUmc Alzheimercentrum, gaf de aanwezigen een impressie van het Digitaal Alzheimer Centrum. Zij benadrukte de toegevoegde waarde hiervan voor patienten en mantelzorgers. “Onze zorg gaat verder dan de muren van ons centrum. Gezien onze landelijke functie hebben we patienten uit het hele land in zorg. Zij willen uiteraard niet uren reizen voor een consult van tien minuten. Om zorg dichtbij te brengen, krijgen patienten en mantelzorgers in het Digitaal Alzheimercentrum de mogelijkheid om onder meer via een webcam contact te hebben met onze professionals.”

Naast de verschillende contactmogelijkheden is er in het Digitaal Alzheimercentrum  educatiemateriaal met animaties beschikbaar voor patienten en mantelzorgers. Voordat patienten het Alzheimercentrum fysiek bezoeken kunnen ze een virtuele tour maken. Tevens hebben ze beveiligde inzage in hun eigen dossiergegevens en afspraken.Tenslotte kunnen patienten en mantelzorgers in een besloten community contact met elkaar hebben en ervaringen uitwisselen, iets waarvan in het voortraject bleek dat zij daar veel behoefte aan hebben.

Bij de realisatie van het Digitaal Alzheimercentrum is samengewerkt met Ketting Partners  op het gebied van vormgeving en patienten voorlichting. De basis voor het Digitaal Alzheimercentrum is het \’n softwarebedrijf Platform.

Het Digitaal Alzheimercentrum wordt in november geopend.

Bron: \’n softwarebedrijf

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen