COPD op 7 oktober in TV uitzending van Medisch Contact

Array

Medisch Contact (MC) zendt op 7 oktober, 20.30 uur een live interactief discussieprogramma uit over COPD. Afgelopen jaar verscheen een update van de richtlijn COPD én een zorgstandaard. De samenwerking tussen, maar ook binnen de eerste en de tweede lijn kan beter. En de patient moet ook zelf verantwoordelijkheid nemen. Tijdens de uitzending worden vragen van kijkers aan de deskundigen voorgelegd.

Gasten zijn onder meer Ivo Smeele, kaderhuisarts COPD in Eindhoven, Frank Smeenk, longarts Catharina-ziekenhuis in Eindhoven, Walter van Litsenburg, longverpleegkundige Catharina-ziekenhuis, Tèke Pal, bedrijfsarts Nederlands Centrum voor Beroepsziekten en Wim van der Meeren, bestuursvoorzitter van zorgverzekeraar CZ. MC hoofdredacteur Ben Crul presenteert het programma.

Voor artsen geldt  de uitzending als (geaccrediteerde) nascholing. Patienten zijn ook van harte welkom de uitzending te volgen. Via www.medischcontact.tv kunt u zich alvast aanmelden.  U ontvangt dan op 7 oktober een e-mail met een directe link naar de uitzending. Live inschakelen kan ook. Tot zover dit bericht.

Op vrijdag 14 oktober organiseren de Longalliantie Nederland, het Astmafonds en het Julius Centrum het vierde nationale congres over recente ontwikkelingen in beleid, praktijk en wetenschap van de geïntegreerde zorg aan COPD patienten. Wilt u naar dit congres? Klik dan hier, lees de brochure, meld u aan en deel uw ervaringen. Reeds meer dan 200 collega’s gingen u voor.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen