Patiënt slecht geïnformeerd over behandeling

Veel patienten ondergaan een medische behandeling zonder de juiste voorinformatie. Uit een recente  studie van het gezaghebbende Amerikaanse tijdschrift Medical Decision Making  blijkt dat tot 80% van de patienten niet op de hoogte was van belangrijke aspecten die nodig zijn om een goede afweging te maken.
Naar voren komt dat velen gaan ‘shoppen’ naar informatie op internet en niet goed naar hun behandelaar luisteren.  Hierdoor zijn patienten niet optimaal geïnformeerd en kunnen zij geen  weloverwogen keuze voor een behandeling maken.

Komend weekend zijn zorgverleners en patientenorganisaties vertegenwoordigd op de Nationale Patientendagen om patienten wel optimaal te informeren.
Om precies te zijn vrijdag en zaterdag 8 en 9 oktober in de RAI in Amsterdam.

http://www.nationalepatientendagen.nl/